Kom smartere frem!

Kom smartere frem!
22
jun

Med en Mobility Management indsats kan din virksomhed gavne miljøet ved at reducere CO2-udslip, forbedre sundheden blandt medarbejderne og samtidig bidrage til at mindske trængsel i trafikken. Det er der god økonomi i – både for virksomheden og for samfundet.

Trængsel på vejene giver spildtid og påvirker miljøet og sundheden negativt. Det har store økonomiske konsekvenser for din virksomhed og for samfundet. Fx har hollandske beregninger vist, at den samfundsøkonomiske belastning som følge af trængsel, spildtid og forurening svarer til 7 milliarder euro.

En indsats hos jer, kan reducere jeres rejseudgifter, kørselspenge og brændstof, og fremadrettet spare på drifts- og anlægsudgifter til parkeringspladser. Med friskere medarbejdere får I også øget stabilitet og produktivitet, og færre udgifter til sygedage. Og på den lange bane, kan jeres indsats bidrage til at omsætte spildtid på vejene til produktionstid.

Det kan I opnå ved, at:

  • Omstille fra benzin/diesel-biler til el- og hybridbiler
  • Øge brugen af videomøder og hjemmearbejdsdage
  • Øge brugen af offentlig transport til møder
  • Skabe lyst til at cykle mere
  • Sørge for synlig trafikinformation på arbejdspladsen.

For at komme i gang med en smart og effektiv planlægning af jeres transport, har I brug for en ”mobilitetsplan”. Den kan vi hjælpe jer med at udarbejde.

En mobilitets-plan indeholder jeres mål for, hvor I skal hen med arbejdet, fx 10% øget brug af offentlig transport eller udskiftning af 25% af bilflåden til elbiler, samt identifikation af de aktiviteter og indsatser, der skal til for at opnå målene. Mobilitetsplanen omfatter typisk både transport i arbejdstiden, og medarbejderens transport til og fra virksomheden.

Eksempelvis kan en af aktiviteterne være at involvere medarbejderne i kampagner om at cykle til arbejde, bruge videomøder og hjemmearbejdsdage i stedet for rejsetid, skabe incitamentsstrukturer til omstilling fra sort til grøn transport eller til reduktion af CO2.

En Mobility Management indsats går typisk på tværs af enheder for HR, bygningsansvarlige, logistik eller flådestyring/bil-leasing og kommunikation. Og kan også inddrage en kørende salgsorganisation eller distribution.

Vi hjælper jer gerne med et projektdesign for indsatsen, der inkluderer alle relevante enheder i processer og aktiviteter.

 

Hent inspiration til Mobility Management indsatser her:

Formel M – pjece
http://www.formelm.dk/billeder/filer/FormelM_DIpjecetilvirksomheder250314_issuu.pdf.

Mobility Management af Birgitte Kofod Olsen, Erhvervshåndbogen Klimaledelse, Forlaget Andersen, januar 2013.

Læs artiklen her: PDF Artikel
“Publiceret i erhvervshåndbogen ‘Grøn Lov og Praksis’ fra Forlaget Andersen, som kan købes som abonnement ‘Klimaledelse’ / era@klimaledelsenu.dk.

Hvis I vil høre mere om vores erfaringer, så kontakt gerne:
Birgitte Kofod Olsen, partner i Carve Consulting, bko@carve.dk og mobil +45 25 26 09 03.

birgitte_kofod_olsen

Leave A Reply